Hundehalsbånd til forskellige hunde

Hunde har forskellige krav til halsbånd (foto Petworld.dk)

Hunde har forskellige krav til halsbånd (foto Petworld.dk)

Hundehalsbånd findes i mange forskellige materialer, hvor nogle egner sig bedst til enkelte racer og formål. Skal du have nyt hundehalsbånd til din hund, bør du altid måle omkredsen om din hunds hals, inden du køber nyt bånd. Halsbåndet må ikke være for stort, men samtidig er det vigtigt, at der er luft mellem bånd og pels, hvis din hund ikke skal blive irriteret og føle ubehag. De fleste halsbånd kan justeres, og der står altid mål på dem. Du bør købe et halsbånd, hvor din hunds halsmål ligger inden for den størrelse, der er angivet.

Hundehalsbånd bliver lavet i utallige materialer, der alle har sine fordele og ulemper. Mange benytter efterhånden nylon, fordi materialet er stærkt og samtidig beskytter hundens pels og hud omkring halsen.

Hundehalsbånd med forskellige funktioner

Ud over nylon laves der også hundehalsbånd i læder eller af metalkæder. Kæderne er selvfølgelig de mest robuste og holdbare, men de egner sig bedst til store hunde, der trækker mere og kan klare en del modstand.

Lukkemekanismen er den mest udsatte på halsbåndet og derfor den vigtigste rent kvalitetsmæssigt. Flere læderhalsbånd lukkes med normale bæltelåse, hvilket er praktisk, så størrelsen altid kan tilpasses. Flere nylonbånd fås med klik-lås. Her er det vigtigt, at låsen er af høj kvalitet i tykt plast, da den vil blive meget belastet. Trækker din hund meget, kan du med fordel købe et halsbånd med halv –eller helkvæl. Trækker hunden vil båndet strammes, hvilket er effektivt middel mod aggressive eller trækkende hunde.

Husk reflekser, på mørke gåture.

Køb hundehalsbånd her: http://www.petworld.dk/products/liner-seler–halsbaand.aspx

Dette indlæg blev udgivet i Hunde, Hundetilbehør og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *