Ingen kaniner uden et kaninbur

Uden kaninbur stikker kaninerne af (foto petworld.dk)

Uden kaninbur stikker kaninerne af (foto petworld.dk)

Næst efter hund og kat er kaninen et af de kæledyr, som mange danskere prøver af. De fleste har lyst til at have et lille dyr boende derhjemme, specielt hvis man har børn. Kæledyr er en god måde at lære børn at have ansvar for noget, og så er det desuden noget de kan have lidt sjov ud af. Et kaninbur kan virkelig være en ting, der samler familien, og som bidrager til leg og hygge i den hjemlige atmosfære.

Det er klart, at dét at have kæledyr medfører et vist ansvar for også at passe godt på dem. Det ville for eksempel være urealistisk at forvente, at man kan have en eller flere kaniner, hvis ikke man har købt et kaninbur til dem. Kaniner kan ikke på samme måde som en hund eller kat overlades til dem selv og bare løbe rundt i haven. De vil hurtigt blive væk, eller taget af et vildt dyr.

Et kaninbur er også den mest hygiejniske løsning når man skal have kaniner. Det giver bedre muligheder for at komme af med kaninernes afføring og fodre dem regelmæssigt. Når man altid ved, hvor man har kaninerne, kan man bedre systematisere pasningen af dem og holde øje med deres behov.

Selvom man er nødt til at sætte sine kaniner i bur, kan man stadig få meget glæde af dem som kæledyr. Man kan altid tage dem ud af buret og holde dem, eller lade dem løbe rundt og gå lidt på opdagelse, så længe man holder øje med dem og sørger for at putte dem tilbage i buret bagefter. Det betyder også meget, hvilket kaninbur man vælger. De bedste kaninbure har flere rum og giver dermed kaninerne flere muligheder for at føle sig bedre tilpas. De er også nemme at komme til, og nemme at gøre rene.

Kaninbur – køb et her

Dette indlæg blev udgivet i Kanin og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *