Invester i et godt kaninbur til ungernes kæledyr

Ingen kaniner uden kaninbur (foto petworld.dk)

Ingen kaniner uden kaninbur (foto petworld.dk)

En kanin er et rigtig fornuftigt kæledyr til børnene, hvis I gerne vil prøve at have dyr i hjemmet. Kaniner er søde og kælne, og børnene kan få timer til at gå i selskab med de små pelsdyr. Samtidig kan det at have en kanin lære børnene rigtig meget om ansvar, når de selv skal huske at fodre, skifte vand, rengøre, passe og pleje. Det er en god idé at tale dette ordentligt igennem med barnet, inden man anskaffer sig en kanin, for det går ikke, at barnet bliver træt af at passe dyret.

Men når beslutningen først er taget, kan man glæde sig over barnets glæde ved at få kaninen hjem. Selvfølgelig får man brug for et bur, hvor kaninen kan bo. Det er en kunst at finde et godt kaninbur. Buret kan være lavet af metaltremmer eller i plastic, og der er forskellige fordele ved det ene og det andet, og udvalget er stort. Man kan med fordel tænke over at finde et bur med en høj bund, så det ikke kommer til at svine så meget, når kaninen er aktiv. Det gælder især, hvis buret skal stå indenfor.

Kaninburet kan både stå inde eller ude

Buret kan selvfølgelig også placeres i haven, men så er det nødvendigt med et noget kraftigere bur, end hvis det stod inde på børneværelset. Der kan være ræve i haven, og de vil helt sikkert være interesserede i en bid kanin, hvis de kan komme i nærheden af buret. Det kan derfor være en rigtig god idé med et højt bur, der enten står på solide ben eller er opstillet på en form for bord. Så når rovdyrsnuderne ikke op til Stampe.

En fordel ved at have kaninen i haven er, at den ikke holder nogen vågne om natten. Kaninen kan godt finde på at være nataktiv, og det er ikke altid sjovt, når man gerne vil sove. Men husk at give kaninen rigeligt redemateriale, så den kan putte sig i masser af halm og hø, når det bliver køligere.

Dette indlæg blev udgivet i Kanin og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Invester i et godt kaninbur til ungernes kæledyr

  1. Pingback: Kaninejere – er jeres kaninbur stort nok til jeres kanin?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *