Kaninejere – er jeres kaninbur stort nok til jeres kanin?

Kaninen skal have godt med plads (foto petworld.dk)

Kaninen skal have godt med plads (foto petworld.dk)

De fleste børn er vilde med kaniner. En fascination, der måske starter på grund af en bamse eller Stampe i Disney klassikeren Bambi. I hvert fald er det lille bløde, nuttede dyr i høj kurs blandt børn herhjemme. Og med god grund. Kaninen er nemlig let at få tam, hvis man husker at snakke og kæle med den hver dag, den kan lære tricks – fx at springe over små udfordringer, den er let at gøre gravid, hvis man vil have kaninunger og så er langt de fleste kaniner også godhjertede. Pas på med at få fat i en, der bider – de findes nemlig også.

Derudover er kaniner sjove at fodre. Det er de færreste gnavere, du kan få til at sidde så længe, som kaninen, blot fordi du er indehaver af nogle sprøde gulerødder og friske mælkebøtter. Mange vælger også at købe en kaninsele, så børnene kan gå tur med den, og kaninen samtidig kan få noget motion. Motion er nemlig vigtigt for kaninen, der ude i fri natur er vant til at hoppe længe og hurtigt hver eneste dag. Så det skal man gide, hvis man anskaffer kanin.

Kaninbur til kaninen

Hvis dine børn har fået lov at få en kanin, og I forældre er indforståede med, at den bund og grund er jeres ansvar, så tillykke. I kaninen får I nemlig en trofast ven de næste mange år.

Og sådan en kanin skal selvfølgelig have et bur. Jo større, jo bedre, da de som sagt er vant til at kunne brede sig i naturen. Kaniner kan godt tåle at stå udendørs langt det meste af året; hvis ikke hele året – det afhænger af temperaturen. Igen gælder reglen, at jo mindre bur den får, jo mere skal I sørge for at få den ud af buret, så den kan få lov at bruge sine bagben. Se en masse bure, store som små, her.

Læs mere om det jeg har skrevet om kaninbure i Invester i et godt kaninbur til ungernes kæledyr og Ingen kaniner uden et kaninbur.

Dette indlæg blev udgivet i Kanin og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Kaninejere – er jeres kaninbur stort nok til jeres kanin?

  1. Pingback: Undgå snavs med et udendørs kaninbur

  2. Pingback: Løbegård til kanin giver frihed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *