To typer kattemad der gør din kat glad og tilfreds

Noget af de bedste foder (foto lavprisdyrehandel.dk)

Noget af det bedste foder man kan få (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Har du kat, så skal den fodres. Men med hvad? Kattemad! Kattemad er dog mange, mange ting, og du kan her læse lidt om, hvad der egentlig findes af forskellige typer kattemad. I næste afsnit kan du også blive klogere på, hvordan du bør fodre din kat. Der findes overordnet to slags kattemad: Tørfoder og vådfoder. Tørfoder kommer i små, brunlige piller og vådfoder kommer på dåse og er ofte lysebrun. Begge dele lugter ikke så godt, men de fleste katte kan lide det. Der findes desuden mange muligheder for at opbevare foderet på en måde, så det ikke lugter i hele huset (så slemt lugter det heller ikke, men nogle mennesker, er ikke så glade for lugten og slet ikke, hvis de bor i en lille lejlighed).

Katte med forskelligt energibehov skal have forskelligt foder

Vådfoderet kan lugte lidt dårligere end tørfoderet og det kan også være besværligt, at det kommer i en konservesdåse. Kattene elsker dog altid vådfoder, så hvis du har en lidt sart kat, så er det en god mulighed for at få katten til at spise. Vådfoderet er desuden også ofte mere fed end tørfoderet, hvilket er årsagen til, at du ofte finder netop den type foder til killinger. Udover de to typer af kattemad, så findes der også kattemad til forskellige typer katte. Det kan være til overvægtige katte, katte med allergi eller killinger. Vær dog opmærksom på at noget af dette kattemad er et salgsstunt og ikke anderledes end almindelig kattemad.

Sådan fodrer du din kat med kattemad

En kat skal have mad én gang om dagen og ikke tre gange, som os mennesker – så bliver de nemlig overvægtige. Er din kat meget aktiv, så skal den have meget mad og er den bare helt normal, så giv den en 3-4 håndfulde foder. Du kan med fordel lade madskålen stå fremme, så katte kan spise foderet hen over dagen.

Køb kattemad til at forkæle din kat med

 

Du kan også finde noget godt kattefoder her:

Forkæl din kat med det lækre Royal Canin kattefoder

God kattefoder gør forskellen for en kattemoder

Dette indlæg blev udgivet i Katte, Kattefoder, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *